Podczas ferii nasza dietetyczka Marta dołączyła do zgrupowania młodych siatkarzy. Na pierwszym spotkaniu odbyło się szkolenie z odżywiania młodych sportowców, dostosowane do wieku uczestników. Poznali oni istotne składniki diety potrzebne do odpowiedniego treningu i regeneracji.
Kolejne warsztaty miały charakter praktyczny. Zawodnicy przygotowali między innymi warzywne pasty kanapkowe, które są świetnym urozmaiceniem diety i sposobem do przemycenia większej ilości warzyw do jadłospisu dziecka. Pierwsze skojarzenie z kanapką to ser i szynka a my jak zawsze otwieramy głowy i pokazuJEMY nowe możliwości. Na następnym warsztacie dowiedzieli się jak istotne jest nawodnienie i przygotowali domowe izotoniki oraz soki i koktajle poprawiające wydolność, bo z burakiem. Koktajle świetnie sprawdzają się jako posiłek okołotreningowy ponieważ są doskonałym źródłem łatwo przyswajalnej energii. Nie mogło też zabraknąć naszych ulubionych power placków poprawiających wydolność z naszego ebooka!