Warsztaty były skierowane do dzieci i rodziców, a tematem przewodnim było zdrowe odżywianie, a konkretniej – dieta wegetariańska.
Na początku spotkania, wyjaśniliśmy czym różni się dieta wegetariańska od innych sposobów żywienia. Następnie, przystąpiliśmy do praktycznej części zajęć.
Dzieci i rodzice zostali podzieleni na grupy, a każda z nich miała za zadanie przygotować dwie potrawy – burgery z kotletami roślinnymi oraz fit Kinder Bueno. Po przygotowaniu potraw, nastąpił czas na degustację. Burgery z kotletami roślinnymi okazały się być wyjątkowo smaczne, a fit Kinder Bueno zrobiło furorę wśród dzieci. Uczestnicy warsztatów mieli okazję porozmawiać o zaletach i wadach wegetarianizmu oraz zadawali pytania dotyczące przygotowanych potraw.
Warsztaty dla dzieci i rodziców w Centrum Kultury i Aktywności na Targówku były doskonałą okazją, aby nauczyć się, jak przygotować zdrowe posiłki bez mięsa. Uczestnicy mieli okazję poznać różnorodność smaków, jakie oferuje dieta wegetariańska oraz zdobyć praktyczne umiejętności kulinarne. Z pewnością były to zajęcia, które na długo pozostaną w pamięci uczestników.