Od marca 2022 r. rozpoczęliśmy współpracę z warszawskim Warzywniakiem 4 Pory i w jedną niedzielę w miesiącu prowadzimy w sklepie wegetariańskie warsztaty kulinarne dla dzieci. Działania mają zachęcić dzieci do jedzenia większej ilości warzyw i owoców, dbałości o planetę, rozbudzić wyobraźnię w kuchni oraz pokazać, że przygotowanie zdrowych przekąsek i posiłków może być szybkie, a powstałe dania pyszne. Podczas warsztatów kierujemy się również zasadą zero waste i uczymy dzieci jak nie marnować jedzenia. Do tej pory przeprowadziliśmy 2 edycje (każda trwała po 4 miesiące), w których wzięło udział około 100 dzieciaków.
Warsztaty kulinarne w Warzywniaku 4 Pory
Najnowsze
90 warsztatów edukacyjno – kulinarnych dla uczniów, czyli projekt “Lekcja Zdrowia”
16 października, 2024
Co zjeść przed meczem? Optymalne posiłki dla młodych sportowców
16 października, 2024
Rola węglowodanów w diecie młodego pływaka
15 października, 2024