Przepyszna pasta świetnie sprawdzi się do kanapek, naleśników czy wrapów.
Składniki:
- 150 g ziaren słonecznika
- 5 suszonych pomidorów
- 1 ząbek czosnku
- 2 średnie kiszone ogórki
- 2 łyżki wody z ogórków
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1/2 pęczka pietruszki
Przygotowanie:
Ziarna słonecznika podpraż na suchej patelni na złoty kolor. Do blendera włóż suszone pomidory, czosnek, podprażone nasiona słonecznika i lekko posiekaną pietruszkę. Wszystko zmiksować na gładką masę. Dodaj wodę z kiszonych ogórków do uzyskania kremowej konsystencji. Ogórki drobno pokrój i dodaj do pasty.
Gotową pastę przechowuj w lodówce.
Kiszone specjały kupisz na stronie www.kiszonespecjaly.pl
Na hasło SPORTUJEMY10 otrzymasz 10% rabatu 🙂