Tortilla na omlecie

IMG_7674-1

Dzisiejszy przepis sprawdzi się za równo na śniadanie i kolacje. Jest bardzo smaczny, sycący i prosty w przygotowaniu.

Składniki:

  • Tortilla
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżki oliwy
  • 1/2 małej cebulki
  • 1/2 garści szpinaku lub innej ulubionej zieleniny (rukola, roszponka, sałata)
  • 1/4 pomidora
  • 1/4 awokado
  • 1 łyżka startego sera
  • sól, pieprz
  • opcjonalnie szczypiorek

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj posiekaną cebulę i lekko podsmaż. W tym czasie rozbij dwa jajka do miseczki i wymieszaj, możesz dodać szczypiorek. Masę jajeczną wylej na patelnie i przykryj tortillą. Smaż pod przykryciem przez kilka minut, następnie przewróć na drugą stronę. Na połówkę nałóż szpinak, plasterki pomidora, awokado i starty ser. Złóż na pół i smaż jeszcze moment pod przykryciem. Gotową tortille przełóż na talerz. SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Koszyk zamknij