Dzisiejszy przepis sprawdzi się za równo na śniadanie i kolacje. Jest bardzo smaczny, sycący i prosty w przygotowaniu.
Składniki:
- Tortilla
- 2 jajka
- 1/2 łyżki oliwy
- 1/2 małej cebulki
- 1/2 garści szpinaku lub innej ulubionej zieleniny (rukola, roszponka, sałata)
- 1/4 pomidora
- 1/4 awokado
- 1 łyżka startego sera
- sól, pieprz
- opcjonalnie szczypiorek
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj posiekaną cebulę i lekko podsmaż. W tym czasie rozbij dwa jajka do miseczki i wymieszaj, możesz dodać szczypiorek. Masę jajeczną wylej na patelnie i przykryj tortillą. Smaż pod przykryciem przez kilka minut, następnie przewróć na drugą stronę. Na połówkę nałóż szpinak, plasterki pomidora, awokado i starty ser. Złóż na pół i smaż jeszcze moment pod przykryciem. Gotową tortille przełóż na talerz. SMACZNEGO!