BLACK WEEK – wszystkie pakiety konsultacji 20% taniej – SPRAWDŹ

Wiosenne Spring rollsy z tofu

IMG_7792

Z okazji pierwszego Dnia Wiosny, przygotowaliśmy dla Ciebie wyjątkowy przepis. Spring rollsy z tofu świetnie się sprawdzą jako przekąska do śniadaniówki lub lekki posiłek w ciągu dnia.

Składniki

  • kostka tofu
  • sos sojowy
  • olej
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka czosnku
  • 3 łyżeczki syropu klonowego
  • papier ryżowy
  • sałata rzymska
  • 1 marchewka
  • 1/2 ogórka
  • 1/2 awokado
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • sok z 1/2 cytryny
  • woda

Przygotowanie:

Tofu pokrój na plastry i zamarynuj przez około 30 min (lub dłużej) w 1,5 łyżeczki sosu sojowego, 1 łyżce oleju, papryce, czosnku i syropie klonowy. Zamarynowane tofu podsmaż z obu stron lub upiecz.

Pokrój warzywa i tofu w cienkie paski. Arkusz papieru zamocz w wodzie na kilka sekund, żeby zmiękł. Na dół papieru nałóż po kilka pasków każdego warzywa i tofu. Zwiń bok papieru, przykrywając warzywa i zroluj do końca (filmik znajdziesz na naszym instagramie).

Przygotuj sos mieszając wszystkie składniki razem. Aby sos miał bardziej kremową konsystencje możesz dodać dwie łyżki wody.

Maczaj rollsy w sosie. SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Koszyk zamknij