...
Trwa rekrutacja na OBOZY LETNIE 2024SPRAWDŹ

Wiosenne Spring rollsy z tofu

IMG_7792

Z okazji pierwszego Dnia Wiosny, przygotowaliśmy dla Ciebie wyjątkowy przepis. Spring rollsy z tofu świetnie się sprawdzą jako przekąska do śniadaniówki lub lekki posiłek w ciągu dnia.

Składniki

  • kostka tofu
  • sos sojowy
  • olej
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka czosnku
  • 3 łyżeczki syropu klonowego
  • papier ryżowy
  • sałata rzymska
  • 1 marchewka
  • 1/2 ogórka
  • 1/2 awokado
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • sok z 1/2 cytryny
  • woda

Przygotowanie:

Tofu pokrój na plastry i zamarynuj przez około 30 min (lub dłużej) w 1,5 łyżeczki sosu sojowego, 1 łyżce oleju, papryce, czosnku i syropie klonowy. Zamarynowane tofu podsmaż z obu stron lub upiecz.

Pokrój warzywa i tofu w cienkie paski. Arkusz papieru zamocz w wodzie na kilka sekund, żeby zmiękł. Na dół papieru nałóż po kilka pasków każdego warzywa i tofu. Zwiń bok papieru, przykrywając warzywa i zroluj do końca (filmik znajdziesz na naszym instagramie).

Przygotuj sos mieszając wszystkie składniki razem. Aby sos miał bardziej kremową konsystencje możesz dodać dwie łyżki wody.

Maczaj rollsy w sosie. SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Koszyk zamknij
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.