Marchewkowa owsianka z daktylami

Czwartek z kiszonymi specjałami (2)

Składniki (na 2 porcje):

  • 80 g marchewki
  • 50 g daktyli, suszonych, bez pestek
  • 450 g napoju kokosowego
  • 50 g płatków owsianych
  • 1/4 łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 1 szczypta soli
  • 1 łyżka syropu klonowego, do podania
  • 2 łyżki ulubionych orzechów

Przygotowanie:

Marchewke obrać ze skórki, sktarkować na drobnych oczkach lub zmiksować na mniejsze kawałki w blenderze. Daktyle pokroić na drobną kostkę. Do rondelka włożyć marchewke, daktyle, mleko, płatki owsiane, cynamon i szczyptę soli. Gotować kilka minut aż owsianka zgęstnieje. Podawać z posiekanymi orzechami i syropem klonowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Koszyk zamknij