Dzisiaj podzielę się z Tobą pomysłem jak przygotować kapustę kiszoną.

Składniki:

  • 300 g kapusty kiszonej
  • 1 szklanka mąki
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1 jako
  • szczypta pieprzu
  • odrobina oliwy do usmażenia

Przygotowanie:

Do miski wkładamy, mąkę, mleko i jajko. Miksujemy aż ciasto będzie gładkie. Kapustę odciskamy z nadmiaru soku i drobno kroimy, dodajemy do ciasta i doprawiamy pierzem. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Za pomocą łyżki kładziemy placuszki i smażymy z każdej strony na złoty kolor. Usmażone placuszki podajemy z domowym sosem czosnkowym.

Najlepsze kiszonki znajdziesz na www.kiszonespecjaly.pl

Na hasło SPORTUJEMY10 otrzymasz 10% rabatu

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.