Dzisiaj podzielę się z Tobą jednym z moich ulubionych przepisów. Uwielbiam przyrządzać tą owsiankę, ponieważ czuję się jakbym jadła na śniadanie ciasto! Dodatkowo, zawarte w borówkach i gorzkiej czekoladzie, antyoksydanty świetnie wspomogą regeneracje młodego organizmu.
Składniki:
- 50 g płatków owsianych
- 70 g jogurtu naturalnego
- 10 g budyniu waniliowego bez cukru
- 50 g banana
- 50 ml mleka lub napoju roślinnego
- pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
- garść borówek
- 2 kostki gorzkiej czekolady (5g)
Przygotowanie
Wszystkie składniki oprócz borówek i czekolady wkładamy do blendera i dokładni miksujemy. Gotową masę przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy borówki i czekoladę. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy około 30 min. Gotową owsiankę jemy po ostudzeniu. Smacznego!